Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde günde 120 büyükbaş hayvan işleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZTARIM tarafından işletilen Ödemiş Et Entegre Tesisi, İzmirliye hizmet vermeye devam ediyor. Bölgedeki küçük üreticinin muhtaçlıklarını karşılayan tesiste günde ortalama 120 büyükbaş hayvanın bölümü yapılıyor. Yerli besiden hazırlanan etler hijyenik şartlarda paketlenerek, İZMAR mağazaları aracılığıyla uygun fiyatla halkın sofrasına ulaştırılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZTARIM AŞ bünyesinde işletilen Ödemiş Et Entegre Tesisi, faaliyetine tüm süratiyle devam ediyor. Bir yandan Küçük Menderes havzasındaki küçük üreticinin muhtaçlıklarını meselesiz bir formda karşılayan tesis, bir yandan da İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın kente kazandırdığı İZMAR (İzmir Tanzim Satış Marketi) şubelerinde halkın ucuz ve sağlıklı kırmızı ete ulaşmasını sağlıyor. Sağlıklı, teknolojik ve inançlı bir halde üretim yapan tesiste, her gün ortalama 120 büyükbaş hayvan kesiti yapılıyor.
“Sorunsuz bir halde çalışıyor”
Ödemiş Et Entegre Tesisi’ndeki revizyonun akabinde üretimin nizamlı bir formda devam ettiğini tabir eden İZTARIM Genel Müdürü Öztürk Kurt, “Ödemiş Et Entegre Tesisimiz meselesiz, etkin bir biçimde çalışıyor. Yöre halkının gereksinimlerine yanıt verebilecek formda tesisimizin bir donanım eksiği bulunmuyor. Şu an büyükbaş hayvan kesiti yapıyoruz. Günlük ortalama 100 – 120 ortası büyükbaş hayvan kısmı yapılıyor. Ayrıyeten marketlerimiz için de canlı hayvanlarımızı alıp bölümlerimizi orada gerçekleştiriyoruz. Daha sonra da İZMAR’lara dağıtımını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
“En hijyenik şartlarda market raflarına ulaşıyor”
Kesilen tüm hayvanların sıhhat denetimlerinden geçerek sürece alındığını tabir eden Öztürk Kurt, “Hastalıklı ve küpesiz hiçbir hayvanın tesisimize girme ihtimali yok. Çalışanlarımız ve tabiplerimiz, gerekli denetimleri sağladıktan sonra hayvanlarımız kısma gidiyor. Yeniden en hijyenik şartlarda paketlenerek market raflarında yerini alıyor” dedi.
“En temel husus güvenlik”
Başkan Dr. Cemil Tugay’ın İzmirlileri inançlı besine ulaştırma gayesi doğrultusunda İZTARIM’ın faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Öztürk Kurt, “Ekonomik manada sayıların çok yükseldiği şu günlerde bizim yapabildiğimiz en düzgün şey, canlı hayvan alıp kendi imkanlarımızla kesip ve hazırlamak, üzerine kâr koymadan halkımıza ulaştırmak oluyor. Bizim için en temel mevzu ucuzluk değil, güvenliktir. Biz halkımıza sağlıklı ve emniyetli eti ulaştırmak için çalışıyoruz” halinde konuştu.
Dana kıyma 575 TL, dana kuşbaşı ise 650 TL’den satışa sunuluyor
İZTARIM tarafından Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde büsbütün yerli besiden hazırlanan et eserleri, İZMAR şubelerinde İzmirlilerle buluşmaya devam ediyor. Şu an dana kıyma 575 TL, dana kuşbaşı ise 650 TL’den satışa sunuluyor. Kıyma ve kuşbaşının yanı sıra İZTARIM bünyesinde misyonlu uzman kasaplar, karkas etleri işleyerek hijyenik şartlarda paketleyip İzmirlilerin tercihine sunuyor.
Sağlıklı, emniyetli ve uygun fiyatlı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İZTARIM AŞ tarafından hayata geçirilen yeni jenerasyon toplumsal dayanışma marketi İZMAR ile vatandaşların temel gereksinim eserlerini piyasa fiyatının altında bir fiyatla satın alması hedefleniyor. İZMAR’larda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında sağlıklı şartlarda üretilen su, ekmek, et ve süt eserlerinin yanı sıra sağlam tedarikçilerden sağlanan un, makarna, bakliyat, zeytin, zeytinyağı, paklık ve ferdî bakım eserleri de yer alıyor. Birinci İZMAR Karabağlar Bozyaka’da, ikincisi Menemen Ulukent’te açıldı. Halkın Bakkalı’nın Gaziemir, Çamdibi, Balıkçılar şubeleri de önümüzdeki günlerde İZMAR olarak hizmete girecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı